Geweldloze Communicatie
Tijdelijk zullen er geen groepsworkshops plaatsvinden, maar je bent van harte welkom om individueel, of met je partner, sessies te volgen in de praktijk
Geweldloze communicatie is een nieuwe taal leren, een taal op het niveau van gevoelens en behoeften. Oprecht en kwetsbaar durven zijn.
Haptotherapie en geweldloze communicatie sluiten voor mij naadloos op elkaar aan. Voelen wat er in je leeft serieus nemen en onderzoeken, wat zegt het over mij, welke behoefte, welk verlangen ligt hier onder?
Durf ik dat te uiten en te vragen wat ik nodig heb. Heb ik de moed om nee te zeggen en mijn grenzen aan te geven?
Communiceren, een kunst op zich
Het luisteren alleen al vraagt veel van ons: zijn we in staat om “leeg” te luisteren, zonder onze eigen verhalen en oordelen die ons luisteren kleuren?
Hebben we het geduld om iemand volledig te laten uitspreken? Kunnen we present blijven en horen wat er achter het verhaal verteld wordt?
En dan hebben we ook nog het zenden; wat zeggen we met onze woorden en ons lichaam? Communiceren doen we met woorden maar ook met gebaren, met de taal van ons lichaam. Wanneer onze woorden eenduidig zijn met wat we uitzenden met ons lichaam, komt onze boodschap helder over en worden we verstaan en gehoord. Zijn deze boodschappen echter tegengesteld dan geeft dat bij de toehoorder verwarring of irritatie.
Hoe kunnen we nu zo helder mogelijk verwoorden wat we willen overbrengen en dan ook nog op zo\’n manier dat die ander ons kan horen.
Geweldloze Communicatie is een nieuwe taal aanleren waarin gevoelens en behoeften centraal staan. We weten allemaal dat communicatie van groot belang is voor de kwaliteit van onze relaties, de relatie met ons zelf, met de ander, in ons werk, in vriendschappen enz..
Onder het menu Trainingen vind je informatie over het aanbod op het gebied van Geweldloze Communicatie.
Inspiratie
Boeken:
- Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg
- Stop met aardig zijn van Thomas d\’Ansembourg
- Ik wil graag met je praten van Inga Teekens
filmpjes: